Välkommen till LillcittrA-sektionens hemsida

  LillcittrA-sektionen är ett forum för oss, som äger eller är intresserade av bilarna 2CV, Dyane, Ami, Acadiane, Méhari , Lomax och Burton .

Skapelseberättelser för dessa bilar hittar du här.

Köpguiden från Aftonbladet

Vad heter grejerna på älsklingen ?!?


Kommande händelser
6 oktober Mekarträffar

17/09/2018

Höstens mekarträffar i LillcittrA-sektionen.

Lördag 6/10 går höstens mekarträffar av stapeln runt om i riket.

Det är ett tillfälle att träffas för kanske sista gången innan vi går i vinteride med våra 2CV.

Passa på att umgås med 2CV-vänner under några timmar en kulen - eller solig - höstlördag. Meka eller serva lite, hjälp varandra, byt grejer, byt erfarenheter. Och under tiden fika och/eller äta en enklare lunch tillsammans. Vi börjar klockan. 09.00, bryter för lunch och fortsätter sedan så länge vi har lust.

Ambitionsnivån är lagom hög/låg. Kanske justera ventiler, byta ljuddämpare eller trimma tändningen. Du kan också komma utan bilproblem, även utan 2CV, bara för att "tjôta" 2CV och träffa vännerna med samma passion för världens bästa bil.

Vi träffas hos:

Martin Catlos på Ingarö, 073-849 56 46, mcatlos@gmail.com

Mikael Eriksson i Svalöv, 070-686 91 81, citroen_id19@yahoo.se

Jonas Pettersson i Kil, 070-530 38 92, jonas_crf@hotmail.com

Marcus Ödmark i Borlänge, 070-632 88 23, Marcus.odmark@cylinda.se

Anders Norgren i Lindesberg, 0705-13 41 27, a.norgren@hotmail.com

Av respektive värd får du vägbeskrivning och övrig information.

OBSERVERA att om du vill komma till någon av träffarna, ring eller mejla senast söndag 30/9 till värden så han hinner fixa förtäringen. LillcittrA-sektionen sponsrar.

" Ceci n'est pas une voiture... C'est un art de vivre"

"Det här är inte en bil... det är ett sätt att leva"


12/06/2018

Svenska Citroenklubbens årliga sommarmöte

Lagom till sommaren återtog sitt varma grepp den 7 juni for Citronisterna mot sommarstaden Västervik där Svenska Citroenklubbens årliga sommarmöte förlagts på det grandiosa område som numera kallas Västervik Resort. Platsen är ännu mera känd som Lysingsbadet, med såväl sandstränder som badvänliga klipphällar.

När så alla GS, BX, CS, SM, 2CV, Dyane och B11 med flera strålar samman är det alldeles tydligt att det är egenheterna som förenar Citronisterna. Bredd och mångfald är bara förnamnet på de geniala campinglösningarna, fordonens inneboende olikheter och de customiserade bilarna.

Ingen Citroenträff utan en invigande grillafton, där en av mötets huvudarrangörer, Anders Klinga, förklarade ungefär vad som vad som kunde tänkas ske i dagarna tre. För en Citronist är flexibilitet en hedersgren och grundbult. Fredagen ägnade nära 80 bilar i magnifik karavan åt att besöka Tegelbruksmuseet. Till eftermiddagens hade prylmarknaden byggts upp med bl.a. både klubboutique och Citrofilurens breda sortiment. Fredagskvällen bjöd på en grillringsrepris med den skillnaden att antalet deltagare hade ökat högst markant. Beräkningarna gick något isär och rörde sig mellan 120 och 180 personer. Att räkna Citronister hör till en av de svårare konstarterna.

Lördagen bjöd Citroenhandlaren i Vimmerby på både provkörning av nyare Citroen samt baguette med ost och salami. Perfekt som lättlunch inför kvällens stora Tapas-buffé med, enligt uppgift, 138 hungriga deltagare. Natten förvandlades till söndagmorgon. Några packade tidigt för att bege sig hemåt och undvika trafikstockning, som undertecknad. Andra deltog i årsmötet.

Vi tackar arrangörerna med Kerstin Olvén och Anders Klinga i spetsen för ett synnerligen gott val av plats och genomförande. Personligen ser jag gärna kommande möten och träffar i Västervik. Nu fortsätter vi njuta den rekordsommar som det ser ut att kunna bli år 2018. Vi ses på vägarna!

Jerker Pettersson

Bilder