Välkommen till LillcittrA-sektionens hemsida

  LillcittrA-sektionen är ett forum för oss, som äger eller är intresserade av bilarna 2CV, Dyane, Ami, Acadiane, Méhari , Lomax och Burton .

Skapelseberättelser för dessa bilar hittar du här.

Köpguiden från Aftonbladet

Vad heter grejerna på älsklingen ?!?


Kommande händelser
31 augusti-2 september Höstmöte i Älmhult
6 oktober Mekarträffar

12/06/2018

Svenska Citroenklubbens årliga sommarmöte

Lagom till sommaren återtog sitt varma grepp den 7 juni for Citronisterna mot sommarstaden Västervik där Svenska Citroenklubbens årliga sommarmöte förlagts på det grandiosa område som numera kallas Västervik Resort. Platsen är ännu mera känd som Lysingsbadet, med såväl sandstränder som badvänliga klipphällar.

När så alla GS, BX, CS, SM, 2CV, Dyane och B11 med flera strålar samman är det alldeles tydligt att det är egenheterna som förenar Citronisterna. Bredd och mångfald är bara förnamnet på de geniala campinglösningarna, fordonens inneboende olikheter och de customiserade bilarna.

Ingen Citroenträff utan en invigande grillafton, där en av mötets huvudarrangörer, Anders Klinga, förklarade ungefär vad som vad som kunde tänkas ske i dagarna tre. För en Citronist är flexibilitet en hedersgren och grundbult. Fredagen ägnade nära 80 bilar i magnifik karavan åt att besöka Tegelbruksmuseet. Till eftermiddagens hade prylmarknaden byggts upp med bl.a. både klubboutique och Citrofilurens breda sortiment. Fredagskvällen bjöd på en grillringsrepris med den skillnaden att antalet deltagare hade ökat högst markant. Beräkningarna gick något isär och rörde sig mellan 120 och 180 personer. Att räkna Citronister hör till en av de svårare konstarterna.

Lördagen bjöd Citroenhandlaren i Vimmerby på både provkörning av nyare Citroen samt baguette med ost och salami. Perfekt som lättlunch inför kvällens stora Tapas-buffé med, enligt uppgift, 138 hungriga deltagare. Natten förvandlades till söndagmorgon. Några packade tidigt för att bege sig hemåt och undvika trafikstockning, som undertecknad. Andra deltog i årsmötet.

Vi tackar arrangörerna med Kerstin Olvén och Anders Klinga i spetsen för ett synnerligen gott val av plats och genomförande. Personligen ser jag gärna kommande möten och träffar i Västervik. Nu fortsätter vi njuta den rekordsommar som det ser ut att kunna bli år 2018. Vi ses på vägarna!

Jerker Pettersson

Bilder


8/05/2018

Vår- & Årsmöte i Sjögestad

Det var som att längtan låg i luften. Äntligen var det dags för årets vårmöte i Lillcittrasektionen, i Sjögestad vid det anrika motellet utmed den gamla Riksettan som 1962 döptes om til E4. 2CV och HY från alla väderstreck "droppade-in" under fredagseftersmiddagen. Snart hördes det väldbekanta ljudet av en ölburks öppnande. När tälten var monterade och bilarna bäddade uppstod med automatik ett spontant långbord alldeles lagom till solen började visa sig och värma oss lite frusna entusiaster. När så grillarna tändes kunde vi räkna runt 30 stycken 2CV och tre HY. Solen lade sig och värmen försvann, vilket löstes genom att låta de rejäla kolgrillarna bilda värmestuga kring de som ännu inte intagit någon av motellrummen för natten.

Natten var sval, milt uttryckt. Ett underställ, en sovsäck, tre fleeceplädar och en filt gjorde den bekanta "susen" i min bil när enligt uppgift kvicksilvret pekade på blott +3C.

Lördagens raid tog sikte på Linköpings Citroen-handlare, i Tornby, som invaderas av våra fordon. Inspektion av ny C4 Cactus vidtog och Citroenbutuiken bjöd på lunch i form av wraps, vilka gärna intogs ute i den nu återkommande solvärmen. Mätta och glada var det uppsittning för vidare färd mot det magnifika Flygvapenmuséet i Malmslätt. Här gavs en specialguidning av museets samlingar av flygplan och utrustning från 1900-talet fram till dags dato. Med nyvunnen flyghistorisk kunskap tågades åter till Sjögestad motell för däckspark, loppis och lite vila inför årsmötet klockan 18. Middag och sedvanlig eftersläckning gav den härliga känslan av att äntligen är 2CV-säsongen igång.

Vi ses i Västervik!

Jerker Pettersson

Bilder