Välkommen till LillcittrA-sektionens hemsida

  LillcittrA-sektionen är ett forum för oss, som äger eller är intresserade av bilarna 2CV, Dyane, Ami, Acadiane, Méhari , Lomax och Burton .

Skapelseberättelser för dessa bilar hittar du här.

Köpguiden från Aftonbladet

Vad heter grejerna på älsklingen ?!?


Kommande händelser
7-10 juni SCKs sommarträff i Västervik.
31 augusti-2 september Höstmöte

8/05/2018

Vår- & Årsmöte i Sjögestad

Det var som att längtan låg i luften. Äntligen var det dags för årets vårmöte i Lillcittrasektionen, i Sjögestad vid det anrika motellet utmed den gamla Riksettan som 1962 döptes om til E4. 2CV och HY från alla väderstreck "droppade-in" under fredagseftersmiddagen. Snart hördes det väldbekanta ljudet av en ölburks öppnande. När tälten var monterade och bilarna bäddade uppstod med automatik ett spontant långbord alldeles lagom till solen började visa sig och värma oss lite frusna entusiaster. När så grillarna tändes kunde vi räkna runt 30 stycken 2CV och tre HY. Solen lade sig och värmen försvann, vilket löstes genom att låta de rejäla kolgrillarna bilda värmestuga kring de som ännu inte intagit någon av motellrummen för natten.

Natten var sval, milt uttryckt. Ett underställ, en sovsäck, tre fleeceplädar och en filt gjorde den bekanta "susen" i min bil när enligt uppgift kvicksilvret pekade på blott +3C.

Lördagens raid tog sikte på Linköpings Citroen-handlare, i Tornby, som invaderas av våra fordon. Inspektion av ny C4 Cactus vidtog och Citroenbutuiken bjöd på lunch i form av wraps, vilka gärna intogs ute i den nu återkommande solvärmen. Mätta och glada var det uppsittning för vidare färd mot det magnifika Flygvapenmuséet i Malmslätt. Här gavs en specialguidning av museets samlingar av flygplan och utrustning från 1900-talet fram till dags dato. Med nyvunnen flyghistorisk kunskap tågades åter till Sjögestad motell för däckspark, loppis och lite vila inför årsmötet klockan 18. Middag och sedvanlig eftersläckning gav den härliga känslan av att äntligen är 2CV-säsongen igång.

Vi ses i Västervik!

Jerker Pettersson

Bilder


14/04/2018

Mekarträff i Göteborgsregionen.

Våren visade sig äntligen på västkusten när Mekarträffen hölls, och vi var ett trettiotal medlemmar som sparkade däck och pysslade med våra småcittror hemma hos Bengt och Gunilla Skoog i Olofstorp denna lördag. Bland annat gick Bengt igenom fjädringsmekanismen på våra bilar och hur man servar och ställer in den. Framåt lunchtid bjöds vi på Gulaschsoppa med tillbehör och fika ute i trädgården, varefter mekandet och loppmarknaden fortsatte under eftermiddagen. Ännu en lyckad träff som vi tackar Bengt och Gunilla och Lillcittrasektionen för.

Text och Foto: Ingemar Segersson

Bilder


14/04/2018

Mekarträff i Lindesberg.

I år var det många som kom, tio bilar och sexton citronister. Vi bytte bakhjulslager, handbromsklossar och gjorde lite småjusteringar. Mycket citroensnack, lunch på restaurang och fika med Brors franska äppelkaka med vaniljsås. Mums!!!!! Vi hade tur med vädret, årets första sommardag.

Vid pennan Anders Norgren

Bilder


14/04/2018

Mekarträff i Hammenhög.

I Hammenhög har vi pysslat med stort och smått. Vi har bytt en fjäder inne i fjäderpaketet på en 2cv. Det har bytts damask på styrleden på en annan. Det skulle bytas tak på en annan men det var tyvärr fel tak som inhandlats. Ett oljepåfyllningsrör renoverades med hjälp av Burtons reparationskit.

Förutom detta så började dagen med frukost. Lunchen åts på byns favoritställe Familjär. Naturligtvis skulle det vara eftermiddagsfika också. Ulrikas blåbärspaj och kaffe till. Mötet besöktes av tio personer. Extra glädjande var att det dök upp några nya medlemmar.

Vid pennan Lars Cronvall

Bilder


14/04/2018

Mekarträff i Skogås.

Solen sken i takt med leendet från alla de runt 20 2CV-entusiaster som samlades den 14 mars på mekarmöte i Skogås i Anders Björnfots regi. Som mest kunde man räkna till runt ett 10-tal fordon med uppfällda motorhuvar, demonterade skärmar och upphissade bakvagnar i den ypperliga verkstadshallen samt ytterligare bilar ute i solen. Parallellt med mekandet utbyttes kunskaper, tips, knep och erfarenheter mellan alla pratsugna 2CV-ister.

I år kom också flera nya ansikten som antingen nyligen skaffat sig en 2CV och ville insupa den samlade kunskapen i hallen eller de som var i färd med att skaffa sig en och letade bland alla goda råd som stod till buds. Över sedvanlig lunch med soppa och baguette (vad annars?) bjöds mången historia som ju våra bilar ger upphov till.

Den 4-5 maj ses vi igen på vårmötet i Sjögestad!

Vid pennan Jerker Pettersson

Bilder