Välkommen till LillcittrA-sektionens hemsida

  LillcittrA-sektionen är ett forum för oss, som äger eller är intresserade av bilarna 2CV, Dyane, Ami, Acadiane, Méhari , Lomax och Burton .

Skapelseberättelser för dessa bilar hittar du här.

Köpguiden från Aftonbladet

Vad heter grejerna på älsklingen ?!?


Kommande händelser
30 luli 2019 Världsmöte 2019 Kroatien

9/10/2018

Mekarträffar i Lindesberg.

Nu har vi haft ett trevligt mekarmöte i Lindesberg. Vi var sju personer och lika många bilar. Gott fika och utbyte av tekniska erfarenheter. Inga stora reparationer den här gången lite småfix och oljebyte.

Anders Norgren

Bilder


8/10/2018

Mekarträffar, en utsökt ide i Citroën Klubben.

Vi tog oss ut till Ingarö. Janne och Britt i GS, samt Ewa o Greger i Traction B11. Jodå vi håller oss även med 2CV. v En skön bilväg tog oss ända fram till Martin o Eva Catlos villa.

Det var traditionell 2CV mekarträff i Citroënklubbens regi.

CV-huvarna uppfällda som jättegap med motorutrymmen i väntan på varsam servis.

Naturligtvis var alla Deux Chevaux i gott skick men som alltid i behov av tillsyn och justeringar.

2CV expertisen var på plats och skingrade mysterier i teknikens förunderliga värld. Mycket tacksam hjälp från dessa orakel.

Erfarenheter och naiva frågor behandlades med stor respekt, ty trivsel är en viktig ingrediens.

Man är ju här för att lära av de visa.

Bo Forsberg Norrtälje, med hörsel som en orkesterledare kunde lätt ge en analys om motorernas skick. Därtill bidrog flera andra med värdefulla tips och kunskaper.

Martin är ett geni när det gäller elektricitet och hans ”Elenka” kan inte nog studeras.

Vidare var Martin köksmästaren till dagens surkålssoppa, en god o sällsynt rätt som man sällan får inmundiga.

Jubileumstårtan ”2CV 70 år” var en perfekt avslutning efter lunchen.

Ja måltiden är ett utmärkt tillfälle att öka sammanhållningen och utveckla Citroënklubbens verksamhet.

Att ordna träffar kräver idealister med rätta förutsättningar. Alltså att kunna arrangera och erbjuda plats samt ordna förtäring.

Alla kan inte göra det och därför är det viktigt att dessa idealister får stöd och hjälp av deltagande medlemmar och Citroënklubbens sektioner/styrelse.

Träffverksamheten är tillsammans med medlemstidningen ”Autogenial” grunden för att hålla förening aktiv.

Sent, som vanligt, anlände Sven-Gösta Källström med honung i bagaget samt sin unika sångröst och framförde fyndiga texter till egna melodier. En modig man som verkligen bjuder på sig själv. Det måste man ge honom en stor eloge för.

Fantastiskt att få vara med om en sådan dag med dessa kunniga entusiaster.

Ett särskilt tack till Eva o Martin Catlos för er generositet!

Bild och text

Janne Olsson medlem 8777

Bilder


8/10/2018

Mekarträff i Svalöv

Vi blev nära 25 deltagare vid mekarträffen i Svalöv, Skåne. Vi började mjukt med en stadig frukost innan första vagnen rullades in i verkstaden för lyft och hjullagerbyte. Bakom rullades två andra eminenta gammlingar in för oljeservice och elfelsdetektering. Utanför verkstaden åtgärdades andra mindre fel. Mellan insattserna i verkstaden intogs en enkel lunch med påföljande kaffe och av citrofiluren egenhändigt bakad äppelkaka med vaniljsås.

Dagen fördrevs även med inköp av reservdelar, oljor mm. Trevliga möten mellan både gamla och nya ansikten. Dessutom besöktes vi av 2 cylindriga fränder. En Panhard PL17 från 1960 och en Panhars Z från 1953. Mycket udda och allt för underskattade vagnar. Hoppas på återseende nästa höst, då Citrofilurens gärna arrangerar mekarträff igen, om man så vill.

Monsieur Citrofilur

Bilder


12/06/2018

Svenska Citroenklubbens årliga sommarmöte

Lagom till sommaren återtog sitt varma grepp den 7 juni for Citronisterna mot sommarstaden Västervik där Svenska Citroenklubbens årliga sommarmöte förlagts på det grandiosa område som numera kallas Västervik Resort. Platsen är ännu mera känd som Lysingsbadet, med såväl sandstränder som badvänliga klipphällar.

När så alla GS, BX, CS, SM, 2CV, Dyane och B11 med flera strålar samman är det alldeles tydligt att det är egenheterna som förenar Citronisterna. Bredd och mångfald är bara förnamnet på de geniala campinglösningarna, fordonens inneboende olikheter och de customiserade bilarna.

Ingen Citroenträff utan en invigande grillafton, där en av mötets huvudarrangörer, Anders Klinga, förklarade ungefär vad som vad som kunde tänkas ske i dagarna tre. För en Citronist är flexibilitet en hedersgren och grundbult. Fredagen ägnade nära 80 bilar i magnifik karavan åt att besöka Tegelbruksmuseet. Till eftermiddagens hade prylmarknaden byggts upp med bl.a. både klubboutique och Citrofilurens breda sortiment. Fredagskvällen bjöd på en grillringsrepris med den skillnaden att antalet deltagare hade ökat högst markant. Beräkningarna gick något isär och rörde sig mellan 120 och 180 personer. Att räkna Citronister hör till en av de svårare konstarterna.

Lördagen bjöd Citroenhandlaren i Vimmerby på både provkörning av nyare Citroen samt baguette med ost och salami. Perfekt som lättlunch inför kvällens stora Tapas-buffé med, enligt uppgift, 138 hungriga deltagare. Natten förvandlades till söndagmorgon. Några packade tidigt för att bege sig hemåt och undvika trafikstockning, som undertecknad. Andra deltog i årsmötet.

Vi tackar arrangörerna med Kerstin Olvén och Anders Klinga i spetsen för ett synnerligen gott val av plats och genomförande. Personligen ser jag gärna kommande möten och träffar i Västervik. Nu fortsätter vi njuta den rekordsommar som det ser ut att kunna bli år 2018. Vi ses på vägarna!

Jerker Pettersson

Bilder